Rešenje za KiM mora biti realno

Izvor: B92, 23.Dec.2012, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rešenje za KiM mora biti realno"

Beograd -- Funkcioner SPS Branko Ružić izjavio je za "Politiku" da na inicijalnom tekstu platforme o Kosovu još treba da se radi i da o tome treba postići konsenzus.

"Ovo nije takmičenje za određivanje programa političke partije prema Kosovu, nego jedna veoma osetljiva tema oko koje se mora postići konsenzus, ako smo ozbiljna država", rekao je Ružić.

On je kazao da je stav SPS-a, kao i njenog lidera Ivice Dačića, da predlozi u platformi treba da budu realni, ostvarivi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i što bliži konačnom epilogu.

"Najbitnije je da platforma treba da bude razmatrana u parlamentu i da bude ostvariva, kao i da na kraju ona bude u saglasnosti s namerom države Srbije da sačuva integritet", naveo je Ružić.

On je istakao da platforma još nije konačna, kao i da je treba nijansirati i doraditi da bi "ugledala svetlost dana u parlamentu".

"To je samo inicijalni tekst. Ni predsednik Srbije ne pretenduje da je tekst konačan", kazao je Ružić.

Prema njegovim rečima, prava Srba koji žive na Kosovu i Metohiji moraju da se "normiraju i mora da se uvaži potreba da postoji funkcionalna eksteritorijalnost Srpske pravoslavne crkve, odnosno manastira".

Upitan da prokomentariše stavove lidera opozicionih partija o platformi o Kosovu, Ružić je rekao da svi imaju pravo da ukažu na ono što smatraju da je potrebno.

"Svaka partija će imati neki svoj doprinos", kazao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ružić: Platformu još dorađivati, potreban konsenzus

Izvor: Vesti-online.com, 23.Dec.2012

Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić izjavio je da na inicijalnom tekstu platforme o Kosovu još treba da se radi i da o tome treba postići konsenzus..."Ovo nije takmičenje za određivanje programa političke partije prema Kosovu, nego jedna veoma osetljiva tema oko koje se...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.