Regionalna komanda KFOR-Istok dostavlja pomoć zajednicama na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2020, 19:17

Regionalna komanda KFOR-Istok dostavlja pomoć zajednicama na Kosovu i Metohiji

Pripadnici regionalne komande Kfor-Istok predvođeni SAD pomogli su Crvenom krstu Kosova isporukom brašna i dezinfekcijskih materijala lokalnim zajednicama.

Ukupno osam tona brašna i alkohola za dezinfekciju distribuirano je osnovnoj školi u Suvom Dolu, Domu zdravlja u Ugljaru i ustanovi Crvenog krsta u Gračanici, a zahtev je uputio grčki tim za vezu i nadgledanje (LMT) koji je brzo delovao da bi koordinirao isporuku, saopštio je Kfor.

"Srećni smo što možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pomoći u isporuci ovih neophodnih potrepština. Primarna misija Regionalne komande Istok je da doprinese sigurnosti i bezbednosti područja i slobodi kretanja za sve građane Kosova u skladu sa Kforovim mandatom od UN, ali je čast pomoći institucijama na Kosovu u ovim izazovnim vremenima", rekao je američki pukovnik Erik Rajli, komandant Regionalne komande Kfora Istok.

Timovi za vezu i nadgledanje redovno komuniciraju sa liderima zajednica na celom Kosovu da bi obezbedili sigurnost i bezbednost članova zajednice i ojačali pozitivne odnose između kosovskih zajednica i operacija predvođenih NATO-om.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.