Redžepi vređa zdravu pamet

Izvor: B92, 13.Okt.2014, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Redžepi vređa zdravu pamet"

Iguman Sava Janjić oglasio se povodom izjave Redžepija da su grafite pisali maloletnici koji su uhapšeni, ocenivši da je "neodgovorna i suštinski pogrešna".

"Tri kosovska mladića su samo zadržana u policiji, ali ne u vezi sa grafitima, već zato što su uzvikivali UČK parole ispred manastira. Uostalom, ko je ponovo pisao parole i to nedaleko od samog KFOR-ovog kontrolnog punkta? Ovakve izjave vređaju zdravu pamet i služe prikrivanju stvarnih problema na terenu", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je iguman manastira Visoki Dečani.

Janjić navodi da je izjava kosovskog ministra da KFOR treba da se povuče i da se bezbednost Visokih Dečana preda Kosovskoj policiji, apsurdna. "Kosovska policija, uz dužno poštovanje, u pojedinim delovima Kosova, predstavlja više problem nego deo rešenja i još nije u stanju da deluje nezavisno od lokalnih političkih i drugih struktura", zaključio je Janjić.

Prethodno je kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi rekao je da je grafite po zidovima Dečana, prema dosad raspoloživim informacijama, ispisalo troje maloletnika.

Redžepi je za emisiju "Popodne u RTK 2" kazao da je to vandalski čin i da će policija razgovarati i sa roditeljima tih maloletnika kako bi bilo jasno da se takve, kako je naveo, gluposti ne ponove.

Jutros su se na kapiji manastira Visoki Dečani pojavili novi grafiti ISIS - "Islamska država Iraka i Sirije" i AKSH "Albanska nacionalna armija" nakon što su juče na pomoćnim objektima u manastirskom imanju ispisani grafiti "ISIS - Islamska država Iraka i Sirije", Kalifat dolazi (Chaliphate is coming), Oslobodilačka vojska Kosova (UÇK), Albanska nacionalna armija (AKSH).

Iguman manastira Sava Janjić rekao je sinoć Tanjugu da su monasi zabrinuti i šokirani zbog pretećih grafita na objektima u manastirskom imanju i da očekuju još intenzivnije mere bezbednosti od Kfora i kosovske policije.

Redžepi smatra da će manastir Dečane mnogo bolje čuvati kosovska policija nego pripadnici KFOR-a.

On je rekao da iguman Sava Janjić treba da razmisli i da traži da se KFOR povuče, a da kosovska policija preuzme zaštitu manastira.

Redžepi je takođe naveo da je "sramotno" da na istom mestu stoji ispisano ISIS koja je teroristička organizacija i OVK koja se, kako kaže, borila za oslobođenje Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BAJRAM REDŽEPI: Maloletnici pisali po Dečanima!

Izvor: Telegraf.rs, 13.Okt.2014

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi smatra da će manastir Dečane mnogo bolje čuvati kosovska policija nego pripadnici KFOR-a..Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi rekao da je grafite po zidovima Dečana, prema dosad raspoloživim informacijama, ispisalo troje maloletnika...Redžepi...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.