Redžepi:Kosovska carina na prelazima ovih dana!

Izvor: S media, 14.Avg.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redžepi:Kosovska carina na prelazima ovih dana!

Krajem avgusta ili najkasnije početkom septembra, na prelazima Jarinje i Brnjak biće raspoređene kosovska carina i policija, tvrdi ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi tvrdi da bi do kraja avgusta ili početkom septembra na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak na severu Kosova mogle biti raspoređene "kosovska >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << carina i granična policija".

"Ja sam optimista. Možda do kraja avgusta, početkom septembra, imaćemo carine, graničnu policiju. To bi trebalo da bude vreme ''refunkcionalizacije''. Na tim tačkama će biti multietnički sastav pripadnika - i Albanci i Srbi", rekao je Redžepi u intervjuu za radio "Slobodna Evropa".

Redžepi smatra da će Kfor izgubiti strpljenje sa Srbima na severu Kosova koji odbijaju da uklone barikade u selu Rudare kod Zvečana.

On je kazao da Kfor ima obavezu da obezbedi slobodu kretanja i da nastavi istragu o osumnjičenima za nerede u severnom delu Kosova.

Strančarenje na severu Kosova

Nova priznanja nezavisnosti Kosova stižu iz Afrike

Nerasvetljeni zločini nad Srbima na Kosovu

Od barikada koje su Srbi postavili krajem jula ostala je samo najveća, duga gotovo stotinak metara, u mestu Rudare kod Zvečana, na magistralnom putu Kosovska MItrovica - Raška.

Ranije su uklonili barikadu kod mesta Zupče, na putu ka administrativnom prelazu Brnjak, kao i barikadu kod Leposavića.

Srbi sa severa Kosova postavili su barikade posle pokušaja specijalaca kosovske policije (ROSU) da preuzmu kontrolu nad administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Brnjak

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.