Razbijena balkanska mreža švercera droge

Izvor: RTS, 12.Apr.2013, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbijena balkanska mreža švercera droge

Češka policija, u saradnji sa kolegama iz Poljske, Austrije i Švajcarske, razbila balkansku mrežu švercera heroina i kokaina u kojoj su, pored dva Čeha, bili kosovski Albanci i državljani BiH i Makedonije.

Balkansku mrežu švercera heroina i kokaina u kojoj su, pored dva Čeha, bili kosovski Albanci i državljani Bosne i Hercegovine, i Makedonije razbila je ;eška policija, u saradnji sa kolegama iz Poljske, Austrije i Švajcarske.

"Razbijena je međunarodna grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja se bavila švercom i prodajom kokaina i heroina po Evropi. Prilikom hapšenja u tri zemlje zaplenjeno je 4,5 kilograma heriona, devet kilograma materije za razređivanje i 300 grama kokaina", rekao je novinarima šef češke Nacionalne centrale za borbu protiv narkotika Jakub Fridrih.

U operaciji "Ptica" još u februaru je u Češkoj, Poljskoj i Švajcarskoj uhapšena ta međunarodna grupa od 10 ljudi u kojoj preovlađuju kosovski Albanci.

Drogu su sa Balkana prevozili automobilima ili autobusom. Heroin su razređivali u Češkoj, mešajući ga s drugim prahom u odnosu jedan prema dva, i prodavali ga uglavnom na industrijskom istoku zemlje, u Ostravi, a švercovali su ga i dalje na zapad.

U Češkoj, Poljskoj i Švajcarskoj policija je pored droge zaplenila i lažne novčanice i tri automobila.

Šestorici uhapšenih preti 10 do 18 godina zatvora, a četvoro je optuženo za krivična dela za koje je predviđena blaža kazna od dve do 10 godina.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.