Raspuštena Skupština Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Avg.2019, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspuštena Skupština Kosova

Sa 89 glasa za i jednim protiv Skupština Kosova je donela odluku o raspuštanju šestog saziva kosovskog parlamenta.

Prethodno je sa 103 glasa za Skupština usvojila zakon o ratifikaciji sporazuma IPA 2018 sa Evropskom unijom u iznosu od više od 90 miliona evra.

Rasprave o raspuštanju Skupštine Kosova nije bilo, već su se o inicijativi koju je predstavio šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići izjasnili šefovi poslaničkih grupa.

>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />Posle današnje odluke Skupštine predsednik Kosova ima ustavni rok od deset dana da zakaže vanredne i prevremene parlamentarne izbore.

Dnevnik Koha ditore je danas objavio da će izbori biti zakazani za 6. oktobra.

Izvor dnevnika je rekao da će na osnovu jučerašnjeg sastanka predsednika Kosova Hašima Tačija i predsednice CIK-a Valjdete Daka, Tači zakazati izbore odmah nakon što Skupština Kosova donese odluku o raspuštanju šestog saziva parlamenta.

"Predsednik je rekao da će ako Skupština bude raspuštena on odmah u petak ili najkasnije u ponedeljak potpisati ukaz o datumu prevremenih izbora. On je odlučio da to bude 6. oktobra", rekao je izvor dnevnika.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Raspuštena Skupština Kosova. Haradinaj: Pokazana politička zrelost

Izvor: Beta, 22.Avg.2019

Sa 89 glasova za i jednim protiv Skupština Kosova je donela odluku o raspuštanju šestog saziva kosovskog parlamenta.Prethodno je sa 103 glasa za Skupština usvojila zakon o ratifikaciji sporazuma IPA 2018 sa Evropskom unijom u iznosu od više od 90 miliona evra.Rasprave o raspuštanju Skupštine Kosova...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.