Raspisana POTERNICA za Radoičićem, Đurić ODMAH reagovao

Izvor: Mondo, 23.Avg.2019, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisana POTERNICA za Radoičićem, Đurić ODMAH reagovao

Osnovni sud u Prištini izdalo je danas lokalnu poternicu protiv potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, zbog sumnje da je učestvovao ili organizovao kriminalnu grupu. Đurić smatra da je to još jedan pritisaka na Srbe u pokrajini.

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Poternica je izdata na osnovu zahteva kosovskog Specijalnog tužilaštva, a na osnovu člana 283 paragraf, prenosi Kosovo onlajn >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pozivajući se na prištinsku Kohu.

Iako je za Milanom Radoičićem, koji je osumnjičen za umešanost u ubistvo lidera građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, raspisana međunarodna poternica za hapšenje, ona prema pisanju "Gazeta Blic nikada nije raspisana.

Poternica za Radoičićem zbog ubistva Olivera Ivanovića

Tela UNMIKA-a odgovornog za uvođenje Interpolovog sistema međunarodnih poternica za Kosovo, rekli su da nikada nisu dobili zahtev kosovskih vlasti da se izda međunarodna poternica protiv Radoičića, iako su zvaničnici Osnovnog suda u Prištini naveli da je 3. jula 2019. sudija za prethodni postupak izdao pismo u kojem se navodi da je poslao taj zahtev Ministarstvu pravde.

Kosovska policija je 23. novembra 2018. godine izvela akciju u severnom delu Kosovske Mitrovice u kojoj su uhapšena četiri osobe osumnjičene da su umešane u ubistvo Ivanovića.

Tokom akcije, kosovska policija tragala je i za osumnjičenim Radoičićem koji nije pronađen.

Koha navodi da je Radoičićevo ime poznato kosovskoj javnosti jer je potpredsednik Srpske liste, a navodi se da je rođen u Đakovici sa prebivalištem u severnoj Mitrovici.

Priština NIJE izdala poternicu za Radoičićem

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić rekao je danas da je raspisivanje lokalne poternice  Radoičićem poslednji u seriji pritisaka na srpski narod u pokrajini, i pokušaj da se politički delegitimizuje Srpska lista, čije je delovanje najveći trn u oku prištinskih separatista.

"Činjenica da je ova informacija obelodanjena na dan raspisivanja vanrednih izbora na Kosovu i Metohiji daće ton čitavoj predizbornoj kampanji, koja će očigledno biti takmičenje albanskih političkih aktera u šovinizmu i mržnji prema Srbima", naveo je Ðurić.

Kosovsko pravosuđe, kaže on, umesto da se bavi suzbijanjem verskog ekstremizma i dekonstrukcijom albanskih kriminalnih klanova, jedva čeka da po naredbi prištinskih kriminalnih bosova na sebe preuzme ulogu palice za političko razračunavanje.

"Prištinsko pravosuđe još jednom je na najflagrantniji način pokazalo da je instrument u rukama albanskih političkih i kriminalnih struktura, i da je oruđe za antipravni linč Srba", ističe Ðurić, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kim.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priština raspisala poternicu za Radoičićem, reagovali Đurić i Srpska lista

Izvor: B92, 23.Avg.2019

Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini izdalo je lokalnu poternicu protiv Milana Radoičića, zbog sumnje da je učestvovao ili organizovao kriminalnu grupu..Poternica je izdata na osnovu zahteva kosovskog Specijalnog tužilaštva, a na osnovu člana 283 paragraf, prenosi Kosovo onlajn pozivajući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.