Ramine izjave o ujedinjenju Albanije i Kosova su bile beskorisne

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2015, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ramine izjave o ujedinjenju Albanije i Kosova su bile beskorisne"

Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm ocenio je danas da dovođenje u pitanje granica na zapadnom Balkanu nije prihvatljivo.

Vilhelm je, odgovarajuć na pitanja studenata Fakulteta političkih nauka o izjavi albanskog premijera Edija Rame o ujedinjenju Albanije i Kosova, rekao da ta izjava "ni od koga u EU nije ocenjena korisnom".

Nemački ambasador je podsetio da je i portparol Evropske komisije kritikovala izjavu i da je sam premijer Rama povukao, odnosno relativizovao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
- Dovođenje u pitanje granica na zapadnom Balkanu nije prihvatljivo, ali je to tema koja je stalno prisutna  - ukazao je on.

Što se dijaloga Beograda i Prištine tiče, Vilhelm je kazao da nije uključen u njih, i da smatra da obe strane treba da budu spremne na ustupke.

- Ne mogu reći koja je strana do sada napravila veće ustupke. To su teški pregovori. Polazim od toga da i kosovska vlada ima interes da se dogovori što pre primene - zaključio je nemački ambasador.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neprihvatljivo prekrajanje granica

Izvor: B92, 24.Apr.2015

Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm ocenio je danas da dovođenje u pitanje granica na zapadnom Balkanu nije prihvatljivo...Vilhelm je, odgovarajući na pitanja studenata Fakulteta političkih nauka o izjavi albanskog premijera Edija Rame o ujedinjenju Albanije i Kosova, rekao da ta izjava "ni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.