Rama: Naša ambicija je da uklonimo granicu između Albanije i Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2020, 13:30

Rama: Naša ambicija je da uklonimo granicu između Albanije i Kosova

Premijer Albanije, Edi Rama, rekao je danas u Tirani na sastanku vlade Albanije i Kosova da je ambicija dve vlade uklanjanje granice između Albanije i Kosova.

Sastanak se održava pod sloganom "Zajedno bez granica".

Na sastanku dve vlade Rama je rekao da će se intenzivirati rad na omogućavanju kontrole graničnih tačaka u realnom vremenu i "konačno otvaranje granice".

Premijer Albanije, Rama, rekao je na početku sastanka da su se sa Kosovom dogovorili >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da unaprede zajednički projekat za 150. godišnjicu Prizrenske lige koji se odnosi na "urbano prekvalifikovanje istorijskog grada Albanije".

Rama je rekao da će luka Drač postati strateška luka, zajednička za obe zemlje.

Takođe je pomenuo izgradnju železničke pruge Tirana-Drač, dodajući da postoje obaveze za razvoj digitalnog koridora Priština - Tirana za tehnologiju 5G.

Inače delegacija Vlade Kosova je autobusom otputovala za Tiranu, dok je premijeru Hotiju priređen doček sa obilaskom Počasne garde Vojske Albanije i uz sve državničke počasti.

U delegaciji Vlade nisu ministri iz Srpske liste.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.