Rama: Na proleće otvaramo granicu sa KiM po princip Šengena

Izvor: RTS, 12.Jan.2019, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama: Na proleće otvaramo granicu sa KiM po princip Šengena

Premijer Albanije Edi Rama kaže da će "granica sa Kosovom, po principima preuzetim iz Šengena", biti otvorena na proleće, piše prištinska "Koha onlajn".
"Ono što ćemo učiniti je vrlo jednostavno. Preuzeli smo ceo šengenski režim, preveden od početka do kraja, prošao je veoma detaljan tehnički proces između Ministarstva unutrašnjih poslova Albanije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako bi se garantovali svi sigurnosni parametri i sloboda kretanja, ne dovodeći u pitanje bilo koje zagarantovane standarde koje mi dajemo kao zemlju koja ima koristi od liberalizacije viznog režima", rekao je Rama.

Rama je to rekao na tradicionalnom prijemu za akreditovane diplomate u Tirani.
Albanski premjer je rekao da od ambasadora očekuje da, kako je rekao, ne kvare sliku ovog čina "recikliranjem ostataka nacionalnog folklora iz prošlosti".
Prijemu su prisustvovali i ambasadri Srbije Mirolub Zarić i ruski Aleksandar Karpushin.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Korak bliže ka "velikoj Albaniji", Rama najavljuje: Na proleće otvaramo granicu sa Kosovom

Izvor: Blic, 12.Jan.2019

Granica sa Kosovom, po principima Šengena, biće otvorena na proleće, najavio je albanski premijer Edi Rama.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.