Rama: Dodik vidi sever Kosova kao deo Srbije? Svako je slobodan da sanja!

Izvor: BKTV News, 28.Nov.2017, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama: Dodik vidi sever Kosova kao deo Srbije? Svako je slobodan da sanja!

Cilj zajedničkih sednica vlada Kosova i Albanije nije da provocira druge, rekao je u Korči albanski premijer Edi Rama na pitanje novinara da li bi imao hrabrosti da se sednica organizuje u srpskom delu Mitrovice, prenosi ATA.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem, nakon sednice dve vlade, Rama je najavio da će naredna takva sednica biti održana u Peći.

"Što se tiče narednog sastanka, odlučili smo da ga održimo u >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Peći. Grubo rečeno, sastanci dve vlade ne treba da izazivaju druge, umesto toga oni treba da guraju stvari napred", rekao je Rama na pitanje da li bi se usudili da održe takav sastanak s druge strane Ibra, u Mitrovici.

Upitan da prokomentariše to što je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao da severni deo Kosova vidi kao deo Srbije, Rama je rekao da je "svako slobodan da sanja", prenosi ATA.

"Balkan je slobodan i svako je slobodan da sanja. Mi smo jasni oko naših snova i niko ne može da nam stane na put", tvrdi Rama.

Inače, ranije danas, dva automobila iz pratnje albanskog premijera Edija Rame učestvovala su u saobraćajnoj nesreći na putu ka Korči, a tom prilikom su povređene tri osobe, javili su albanski mediji navodeći gustu maglu kao najverovatniji uzrok.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Rama: Sednica u Mitrovici? Cilj nije provociranje drugih

Izvor: RTS, 28.Nov.2017

Na pitanje novinara da li bi imao hrabrosti da se sednica organizuje u srpskom delu Mitrovice, albanski premijer Edi Rama rekao je u Korči da cilj zajedničkih sednica vlada Kosova i Albanije nije da provocira druge. . Rama...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.