Rakić zamoliio Tahiri da se uzdrži od komentara

Izvor: Akter, 02.Sep.2014, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakić zamoliio Tahiri da se uzdrži od komentara

Goran Rakić je ocenio da Edita Tahiri želi da skrene pažnju sa propusta kosovskih organa bezbednosti na administrativnoj liniji

Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić smatra da zamenica kosovskog premijera Edita Tahiri, posle ubistva srpskog žandarma kod Kuršumlije želi svojim izjavama da težište problema prebaci na Beograd.

On je ocenio da ona želi da skrene pažnju sa propusta kosovskih organa bezbednosti na administrativnoj liniji a pozvao >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je "da se uzdrži od komentarisanja zbivanja u Mitrovici i na administrativnoj liniji, dok ne bude izabrana nova kosovska vlada".

Tahiri je prethodno zatražila od srpskog premijera Aleksandra Vučića da objasni svoju izjavu u bazi Merdare prema kojoj srpska žandarmerija više nikoga neće upozoravati.

Ona je, za javni servis RTK, rekla da Vučić odgovori, da li je mislio na ilegalne prelaske ili slobodu kretanja, s obzirom na to da je, kako je dodala, sloboda kretanja sada već deo potpisanog sporazuma.

"Zatraživši od Vučića da rastumači njegova upozorenja iz baze Merdare da žandarmerija više nikoga neće upozoravati, Tahirijeva želi da skrene pažnju sa ubistva srpskog žandarma, zbog čega je premijer Srbije obišao kopnenu zonu bezbednosti", navodi Rakić.

Prema njegovim rečina, Tahiri zeli da skrene pažnju sa činjenice da se jedino na KIM u ilegalnu seču drva ide sa kalašnjikovima i automatskim oružjem, zaostalim iz sukoba od pre 15 godina.

"Nije li to dovoljan razlog da se Tahirijeva uzdrži od reagovanja, ili joj treba podsećanje na činjenicu da su drvoseče ilegalno prešle administrativnu liniju, i to još naoružani", naveo je on u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Rakić ističe i da "premijer Srbije nije mislio na slobodu kretanja, već na ilegalne prelaske i da to Tahiri zna, ali želi da skrene pažnju sa očitih propusta kosovskih organa bezbednosti na administrativnoj liniji i da težište problema prebaci na Beograd".

On je napomenu da shvata "da je postojeća kosovska vlada odlazeća i da Tahiri prilično gubi politički kompas" ukazavši i da bi ona "i kada reaguje trebalo prvo da konsultuje svoje kolege iz vlade koji su, poput Bajrama Redžepija, ocenili legitimnim odluke Beograda da pošalje pojačanje policijskim i vojnim snagama u kopnenu zonu bezbednosti".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.