Rakić upozorava: Ubistvo u Kosovskoj Mitrovici dokaz da je loš nivo bezbednosti

Izvor: BKTV News, 13.Maj.2017, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakić upozorava: Ubistvo u Kosovskoj Mitrovici dokaz da je loš nivo bezbednosti

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić osudio je danas ubistvo koje se dogodilo sinoć u tom gradu i istakao da ovakvi događaji nikako ne doprinose stabilnosti situaciji, koja je već, sama po sebi, osetljiva.

Rakić je podsetio na višemesečni zahtev koji opštinsko rukovodstvo upućuje predstavnicma EU, EULEX-a, KFOR-a i Kosovske policije, prenose mediji.

"Situacija u Mitrovici je složena. Nalazimo se u osetljivim procesima i nema bezazlenog incidenta. Postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << tačke u gradu, neuralgičnije od ostalih. Bošnjačka mahala je jedna od njih", rekao je on.

FOTO: Wikimedia

Rakić je istakao da su vlasti Severne Mitrovice već više meseci upozoravale na nezadovoljavajući nivo bezbednosti u pojedinim delovima grada.

 "Već više meseci tražimo, pre svega od EU, a potom i od EULEX-a, Kosovske policije, ali i KFOR-a - da se pojačaju patrole i, uopšte, mere bezbednosti u gradu", rekao je Rakić u telefonskoj izjavi za KoS Sev.

Rakić je apelovao na građane da povedu računa o sopstvenoj, ali i bezbednosti drugih.

Andrijana Hodžić, šefica opštinske administracije Severne Mitrovice, pozvala je pripadnike EULEX-a, Kosovske policije i sve nadležne institucije i organe da obave valjanu istragu, procesuiraju odgovorne i u budućnosti spreče ovakve, ili slične tragedije.FOTO: PrintscreenI Rakić i Hodžić uputili su saučešće porodici preminulog M.K.

Muškarac bošnjačke nacionalnosti M.K. podlegao je kasno sinoć povredama u Kosovskoj Mitrovici, nakon pucnjave koja se dogodila u jednoj kafani u Bošnjackoj mahali.  Priveden je muškarac srpske nacionalnosti, osumnjičen da je počinio ubistvom, a uprkos informacijama koji su objavili pojedini mediji, motiv ubistva nije poznat, potvrđeno je za KoS Sev u Kosovskoj policiji.

Za nepunih deset dana ovo je treće ubistvo u Kosovskoj Mitrovici, podsećaju kosovski mediji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.