Izvor: JUGpress.com, 15.Apr.2021, 12:39

Rakić sa Kosnetom o političkoj i bezbednosnoj situaciji

PRIŠTINA

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je danas razgovarao sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Filipom Kosnetom o trnutnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji, procesu povratka, pravima nevećinskih zajednica i situaciji kada je u pitanju pandemija Kovid-19, saopšteno je iz rog ministarstva.

“Tokom susreta ministar Rakić je ambasadoru Filipu Kosnetu iskazao posebnu zabrinutost zbog incidenata koji su se dešavali u prethodnih nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dana u sredinama u kojima žive Srbi i rekao da se mora učiniti sve da se incidenti suzbiju.

Ministar je kazao da problemi oko bezbednosne situacije negativno utiču i na proces povratka i zatražio podršku za povratak većeg broja raseljenih u narednom periodu.

Zvaničnici su se složili da je situacija kada je u pitanju pandemija Kovid-19 složena i istakli da se nadaju da će u periodu koji nam predstoji doći do poboljšanja.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Filip Kosnet je čestitao ministru Goranu Rakiću na imenovanju na poziciji ministra za zajednice i povratak i iskazao podršku svim procesima koji će pozitivno uticatu na kosovsko društvo”, navodi se u saopštenju.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.