Izvor: RTS, 12.Sep.2022, 12:59

Rakić i gradonačelnici sa komandom Kfora: Negodovanje zbog policijskog nagomilavanja na severu KiM

Predsednik Srpske liste Goran Rakić i gradonačelnici Severne Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića su sa komandantom Kfora, general-majorom Ferencom Kajarijem, i pukovnikom Multinacionalne brigade Istok, komandantom baze Bondstil Kristoferom Samulskim, razgovarali o trenutnoj bezbednosnoj situaciji konstatujući da je ona i dalje nestabilna.
Predstavnici Srpske liste preneli su komandantu Kfora Ferencu Kajariju protivljenje zbog gradnje "nelegalno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izgrađene baze i uzurpacije privatne i opštinske imovine od specijalnih jedinica kosovske policije u opštinama Zubin Potok i Leposavić".

"Nećemo dozvoliti nikakve provokacije niti od specijalnih kosovskih jedinica, niti od strane kosovskih bezbednosnih snaga, jer se svakom njihovom jednostranom akcijom ugrožava mir i stabilnost", istakli su tokom sastanka sa Kajarijem, predsednik Srpske liste i ministar Goran Rakić i gradonačelnici četiri severne opštine na KiM.
Podizanje nove baze u selu Gornji Jasenovik kod Zubinog Potoka, objavio je premijer Aljbin Kurti na svom Fejsbuk profilu, kada je prošle nedelje, na 23 godine od formiranja kosovske policije obišao tu lokaciju u društvu ministra unutrašnjih poslova Đeljalja Svećlje.
Današnji sastanak u Kosovskoj Mitrovici komandanta Kfora i predstavnika Srba na severu bio je drugi po redu u proteklih 20 dana.
Sastanku je prisustvovao i pukovnik Multinacionalne brigade Istok, komandant baze Bondstil Kristofer Samulski.

On je prethodno na svom Tviter nalogu objavio da Kfor patrolira svim područjima na Kosovu jer mu je mandat da svim ljudima osigura bezbedno okruženje.
"Naš mandat je da obezbedimo ljudima na Kosovu bezbedno i sigurno okruženje bez obzira na etničku pripadnost, veru ili gde žive. Stoga patroliramo svim područjima i ostajemo blizu zajednice", naveo je komandant Samulski i podsetio da Kfor misiju spovodi poslednjih 20 godina u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.
"Ponosan sam što predvodim dobro obučene vojnike različitih nacija. Nastavićemo da prilagođavamo naše prisustvo i angažovanje kako bismo osigurali da lokalne zajednice mogu da nastave svoj miran život na Kosovu", rekao je Samulski.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi sa severa Kosmeta sa Kforom: Situacija na KiM i dalje nestabilna

Izvor: 24sedam.rs, 12.Sep.2022

Glavna tema bile su nelegalno izgrađene baze i uzurpacija privatne i opštinske imovine u opštinama Zubin Potok i Leposavić

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.