Izvor: RTS, 08.Jun.2021, 15:42

Rakić: Bezbednost uslov za povratak i opstanak Srba na KiM

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Goran Rakić izjavio je da je bezbednost jedan od glavnih preduslova uspešnijeg povratka Srba na Kosovo i Metohiju, i da u povratničkim sredinama nema stabilne bezbednosne situacije.
"Život bez straha onih koji su se vratili, da će im neko opljačkati imovinu, napasti ih ili na bilo koji drugi način ugroziti njihovu bezbednost jeste ono za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << šta se moramo svi zalagati, kako bismo imali rezultate u poboljšanju bezbednosne situacije", rekao je Rakić na sastanku s ambasadorom OEBS-a na KiM Majklom Davenportom.
Rakić i Davenport su razgovarali u okviru "Skopskog procesa", regionalne inicijative koja je 2014. godine pokrenute u Skoplju.
Rečeno je da s inicijativom treba nastaviti, jer će doprineti rešavanju nagomilanih problema u procesu povratka.
Ocenjeno je da bi nakon smirivanja pandemije kovida, trebalo preduzeti prve korake za nastavak te inicijative i organizovanje susreta delegacija na visokom političkom nivou.
Zaključeno je da će Ministarstvo za zajednice i povratak i OEBS nastaviti da unapređuju saradnju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rakić i Davenport za "život bez straha onih koji su se vratili"

Izvor: B92, 08.Jun.2021

Priština -- Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić sastao se sa ambasadorom OEBS-a na KiM Majklom Davenportom...Razgovarali su o nastavku Skopskog procesa, bezbednosnoj situaciji u povratničkim sredinama, kao i o procesu povratka...Na sastanku su dvojica zvaničnika istakla da sa Skopskim procesom,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.