Rakić: Bahtiri u Briselu prihvatio Park mira

Izvor: RTS, 14.Dec.2014, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakić: Bahtiri u Briselu prihvatio Park mira

Gradonačelnik Severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić rekao je da iz Ministarstva za lokalnu samoupravu iz Prištine nije stiglo nikakvo upozorenje o tome da je postavljanje Parka mira u suprotnosti sa kosovskim Ustavom, Briselskim sporazumom ili sa kosovskim zakonima.

Goran Rakić je podsetio da se Agim Bahtiri u Briselu u avgustu, u prisustvu predstavnika EU i direktora Kancelarije KiM Marka Đurića, obavezao da park, kao ni bilo šta drugo na mostu neće biti uklonjeno sve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dok se ne nađe rešenje na koje bi pristali građani obe opštine, prenosi Beta.

Gradonačelnik opštine Južna Mitrovica Agim Bahtiri rekao je juče da će vrlo brzo Park mira biti uklonjen i da će most preko posebnog projekta Evropske unije biti vraćen u prethodno stanje.

"Pošto je zaboravio da to prenese svojim sugrađanima po povratku kući, koristim i ovu priliku da ga podsetim i pozovem da se umesto huškanjem na sukobe – zajedno pozabavimo rešavanjem problema građana", naveo je Rakić.

U saopštenju se podseća da je cilj Parka mira izraz želje da tačka koja je razdvajala dva naroda u proteklih 15 godina bude u budućnosti "mesto njihovog susreta".

"Nastavak teških i osetljivih pregovora koji očekuju Vladu iz Beograda i novu Vladu iz Prištine ne treba dodatno otežavati još jednom zapaljivom i opasnom izjavom. Teško smo postigli krhki mir. Uklonjena je barikada sa glavnog mosta tri godine nakon što su je Srbi postavili u strahu za svoju bezbednost", naveo je gradonačelnik Severne Kosovske Mitrovice.

Ukazao je da se gradonačelnik Bahtiri ne može dopasti građanima Južne Mitrovice, od kojih je više od polovine nezaposleno, a više od stotinu na ratištima u Siriji i Iraku, raspirujući nacionalističke snove Albanaca, a da to ne ostane bez posledica.

"Naglašavam da se izjava gradonačelnika Bahtirija o tome da će se situacija na mostu dovesti u pređašnje stanje može razumeti samo kao pretnja miru", istakao je Rakić i dodao da će braniti mir i dostojanstvo svih ljudi kojima je do mira.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

„Park mira“ će biti srušen!?

Izvor: Večernje novosti, 14.Dec.2014

GRADONAČELNIK južnog dela Kosovske Mitrovice Agim Bahtari najavio je u nedelju da će „Park mira“ biti srušen. On je rekao da je u suprotnosti sa kosovskim Ustavom i zakonima, Briselskim sporazumom i dodao da će preko posebnog projekta EU most biti vraćen u prvobitno stanje. Njegov kolega koji...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.