Radovan Karadžić ostatak zatvorske kazne izdržava u Srbiji? U Ujedinjenom Kraljevstvu će biti ugrožen

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2021, 12:30

Radovan Karadžić ostatak zatvorske kazne izdržava u Srbiji? U Ujedinjenom Kraljevstvu će biti ugrožen

Milićević je primetio da je poslednjih dana pojačan pritisak na Srbiju da prizna nezavisnost tzv. Kosova

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ðorđe Milićević pitao je danas Vladu Srbije i Ministarstvo pravde da li mogu da preduzmu aktivnosti kojima bi se omogućilo da Radovan Karadžić ostatak zatvorske kazne izdržava u Srbiji, pozivajući se na Rezoluciju o minimalnim pravima osuđenih lica.

Milićević je ocenio da će Karadžić u zatvoru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Ujedinjenom Kraljevstvu biti ugrožen.

On je primetio i da je poslednjih dana pojačan pritisak na Srbiju da prizna nezavisnost tzv. Kosova, pomenuvši obraćanja Vljose Osmani i Aljbina Kurtija koji su razgovarali sa Milom Ðukanovićem, odnosno Angelom Merkel.

Milićević je podsetio da je Kurti ponovo pominjao tužbu protiv Srbije za navodni genocid i zatražio od Vlade Srbije da se obrati Ujedinjenim nacijama i zatraži poštovanje rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, koja je, kako kaže, osnov za rešavanje problema KiM.

Poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir pitao je Ministarstvo za zaštitu životne sredine šta će preduzeti povodom sve češće pojave takozvanih "crvenih reka" u Novom Pazaru i opštini Prijepolje, kao i u drugim gradovima u državi.

- Prošle nedelje javnost je bila uzbunjena zbog takozvane crvene reke i imam puno poverenje u Ministarstvo da će reagovati - rekao je Tandir u Skupštini Srbije.

Poslanik SNS Ðorđe Todorović pitao je MUP da li je zbog medijskih objava ugrožen život Danila Vučića, čije je ime, kaže, objavljivano u medijima i dovođeno u vezu sa navijačkim grupama.

U tom smislu spomenuo je portal Direktno za koji je rekao da je "Ðilasov", te pitao da li postoje sankcije za objavljivanje lažnog teksta u kome se ctra meta na čelu Danila Vučića, ugrožava se njegov život i bezednost.

- Žele da ga predstave kao lidera navijača kako bi se pripremio teren za najstrašnije scenarije - rekao je Todorović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.