Radoičić: Nemam veze sa ubistvom Olivera Ivanovića

Izvor: RTS, 25.Nov.2018, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radoičić: Nemam veze sa ubistvom Olivera Ivanovića

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić obratio se saopštenjem javnosti povodom spekulacija gde se nalazi i objavio snimak sigurnosnih kamera na kojima se vide pripadnici ROSU kako ulaze u njegovu zgradu u ranim jutarnjim satima. Nisam bio najbliži prijatelj sa Oliverom Ivanovićem, ali nisam ubica i nikakve veze sa njegovim ubistvom nemam, naveo je Radoičić.
Milan Radoičić navodi da je "poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zlikovački upad nazovi policije, a zapravo privatne garde ozloglašenih albanskih terorista u severnu Kosovsku Mitrovicu, bio pokazna vežba i pretnja svakome Srbinu koji reši da brani svoje dostojanstvo i pravo na život".

"Došli su kod mene u stan, gde živim sa ženom i malom decom, sa armijom do zuba naoružanih ljudi, sa samo jednim ciljem – da me ubiju. I za to sam dobio jasne dokaze", navodi Radoičić u saopštenju.
Dodaje da se neće predati. 
"Neću im se predati, jer ne želim da budem iskorišćen kao preparirana lutka za pokazivanje onima koji vode specijalni rat protiv Srbije i srpskog naroda ili instrument u zataškavanju nečijeg gnusnog i zločinačkog napada na jednog od srpskih političkih lidera Olivera Ivanovića, posebno zato što oni nisu došli da me odvedu živog", navodi se u saopštenju.
Prema njegovim rečima, Priština želi da ga ukloni zato što znaju da je sa njegovim prijateljima i braćom jedan od retkih koji je spreman da im se suprotstavi u njihovoj nameri da zgaze i osvoje sever Kosova i Metohije i pokore srpski narod. 
"Smeta im otpor koji pružamo na severu KiM, ali neće me naterati da napustim pokrajinu. A na poziv svoje države Srbije da dam bilo kakav iskaz uvek sam spreman da se odazovem, kao što sam spreman i za nju da se borim. Za svoj narod, svoju porodicu i svoju zemlju sam spreman sve da podnesem, ali nisam i neću da prihvatim da me blate i optužuju oni koje su za to platili Amerikanci i Britanci", rekao je Radoičić.

Kako dodaje, divljačka demonstracije sile, koja, nije bila nimalo impresivna, bila je poslednji čin u pokušaju kriminalizovanja čitavog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i pokušaj da se svaki otpor Srba anticivilizacijskom delovanju Prištine otupi i diskredituje.
"Moja sudbina oklevetanog i progonjenog čoveka je danas sudbina svakog Srbina na Kosovu i Metohiji, jer svi zajedno se u ovim teškim trenucima borimo za kolektivni opstanak srpskog naroda na prostorima na kojima mnogi žele da nas ne bude, i ovim saopštenjem obraćam se pre svega svojim sugrađanima i sunarodnicima na Kosovu i Metohiji", istakao je Radoičić.
Naveo je da nije uplašen, kao što ni, kako kaže, ni njegovi sugrađani ne treba da budu uplašeni, jer Srbija je ozbiljna država, i preduzeće najmudrije, najodlučnije i najodgovornije poteze kako bi sačuvala svoj narod na Kosovu i Metohiji.
"Ako se Srbi na Kosovu i Metohiji pitaju gde sam, reći ću im samo da sam blizu, i da čekam i posmatram, jer nikome od nas nema uzmicanja, a pobeda će na kraju, bez ikakve sumnje, biti naša. Jer odavde, sa KiM, nema nazad!, zaključio je Radoičić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"GDE SAM? BLIZU!" Oglasio se Milan Radoičić: Nisam bio prijatelj Olivera Ivanovića, ali ga nisam ni ubio

Izvor: Blic, 25.Nov.2018

Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste koji se nalazi u bekstvu zbog sumnje da je umešan u ubistvo Olivera Ivanovića, oglasio se saopštenjem u kome navodi da "nije bio prijatelj Olivera Ivanovića, ali ga nije ni ubio".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.