Izvor: Radio 021, 02.Jul.2019, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnje na severu Kosova od sutra ponovo rade

Privrednici sa severa Kosova odlučili su da prodavnice u četiri opštine na tom delu teritorije od sutra ponovo počnu da rade.

Udruženja privrednika sa severa Kosova i Metohije tu odluku donelo je večeras nakon sastanka, na kojem je ocenjeno da je protest upozorenja pokazao "snagu, slogu i spremnost za borbu Srba u tom delu pokrajine".

"Pošto je ovo protest upozorenja, radnje na severu koje će od sutra raditi, biće zatvorene na mnogo duže svaki sledeći put >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kada na nas ponovo budu pucali zato što vozimo mleko, brašno, zejtin ili novine na srpskom jeziku za srpski narod na severu Kosova", piše u saopštenju tog udruženja.

Navodi se i da će svaki dalji pokušaj Prištine naići na "još snažniji odgovor". Privrednici su apelovali na međunarodnu zajednicu da "shvati dramatičnost situacije na severu Kosova" i da reaguje kako bi "pacifikovala Prištinu", pre nego što se desi "incident koji bi mogao stvari dovesti do tačke bez povratka".

U protekla dva dana svi objekti bili su zatvoreni, zbog taksi koje je kosovska vlada uvela na robu iz Srbije i BiH.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.