Radnici za sutra najavili blokadu opštine u Gračanici

Izvor: Blic, 08.Sep.2013, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici za sutra najavili blokadu opštine u Gračanici

Bivši radnici društvenih preduzeća na Kosovu najavili su da će sutra ponovo blokirati zgradu Kosovskog okruga i srpske opštine Priština izmeštene u Gračanicu.

Njihov predstavnik Momčilo Nedeljković rekao je da nadležni u državi Srbiji nisu održali obećanje da posle isplate jedne minimalne zarade od 11.000 dinara budu isplaćena još dva "minimalca" kao što je dogovoreno pre 24. avgusta, kada je prekinuta blokada zgrade.

Podsetio je da su nadležni tada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obećali i da će radnici preostalih pet neisplaćenih minimalni zarada dobiti tokom oktobra i novembra.

Nedeljković je naveo da je na centralnom Kosovu oko 2.850 bivših radnika drustvenih preduzeća dobijalo od države minimalne zarade do januara.

Dodao je da je posle dolaska međunarodnih mirovnih snaga 1999. godine oko 18.000 radnika na Kosovu ostalo bez posla, a njih oko 10.000 i danas živi tamo, dok je oko 8.000 radnika u centralnoj Srbiji i država je svima isplaćivala minimalne zarade.

Nedeljković je rekao da je protest u petak prijavljen Kosovskoj policiji u Gračanici.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gračanica: Odustali od blokade

Izvor: B92, 09.Sep.2013, 01:38

Gračanica -- Bivši radnici društvenih preduzeća na Kosovu odustali su od blokirade zgrade Kosovskog okruga i srpske opštine Priština izmeštene u Gračanicu...Njima je obećano da će im do srede biti isplaćene dve minimalne zarade...Predstavnik radnika Momčilo Nedeljković rekao je da se od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.