Radmila Trajković: Vučićeva poseta Kosovu - novi rijaliti šou

Izvor: VOA, 20.Avg.2018, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radmila Trajković: Vučićeva poseta Kosovu - novi rijaliti šou

Uz ocenu da će predstojeća poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu predstavljati još samo jedan rijaliti šou od koga Srbi ništa ne očekuju, predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije Radmila Trajković istakla je u ponedeljak da će 9. septembra u Kosovskoj Mitrovici moći da se čuju neistine i niz stvari koje za Srbe suštinski neće značiti ništa. U izjavi agenciji Fonet, Trajković je izjavila da je takva situacija i poseta usledila posle ubistva predsednika Građanske inicijative SDP: "Kao što je i bilo nakon ubistva Olivera Ivanovića, kada je samo okupio narod, i na kraju ponudio najokrutnije rešenje koje podrazumeva projekat podele Kosova, suštinski legalizaciju etniškog čišćenja", rekla je ona. Podela podrazumeva i zadržavanje severa Kosova, kao mesta gde njegovi gangovi imaju apsolutnu vlast, dodaje Trajković. A ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je želja Prištine za pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca Kosovu prazna priča. "Ako neko misli da je kompromis da Kosovo dobije Preševo, Medveđu i Bujanovac, ne razume situaciju, rekao je Dačić i dodao da se demarkacija granice ne može izvrštiti jednostrano: "Postoje neke stvari koje se ne mogu tako raditi. Nema nikakvih koraka u tom smeru, dok se ne postigne dogovor. To su više priče koje postoje. Ja sam više puta rekao da nema dileme oko toga da želimo postizanje komprimisa. Druga strana treba da se izjasni da li oni to hoće ili neće", rekao je Dačić. Radmila Trajković je u izjavi Fonetu ocenila i da će potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić imati mnogo posla prilikom Vučićevog dolaska, da "svojim metodama dovede narod da bude masa", ali i da pazi ko sme da prisustvuje i govori. Ona je primetila da Radoičić nije bio sa gradonačelnicima kada su nedavno uputili svoje "smešno i tužno" Otvoreno pismo Vučiću. Takođe, Trajković kaže da se tajno čula sa nekim od gradonačelnika koji su joj se izvinili za pismo i objasnili da ga nisu ni čitali pre potpisivanja, a ona smatra da je pismo napisano u Beogradu - najverovatnije u kabinetu predsednika Vučića ili Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Kakvu nevolju će Srbi na Kosovu i Metohiji dočekati uskoro od Vučićeve "odbrambene strategije"

Izvor: KMnovine.com, 21.Avg.2018, 10:00

Vučićeva noćna mora je Trapmova politika na Kosovu. On, kao bivši simpatizer i finansijer Klintonovih, prinuđen je da menja „svoj stav" u zavisnosti od toga ko u rukama drži vlast, a to je sada Tramp....    .Glavni most u Kosovskoj Mitrovici / Foto: KM Novine    ...........Klintonovi...

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.