Rada Trajkovic: Politička zadruga da bi se prikrila krivica za ubistvo Olivera Ivanovića

Izvor: JUGpress.com, 21.Jan.2018, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rada Trajkovic: Politička zadruga da bi se prikrila krivica za ubistvo Olivera Ivanovića

GRAČANICA

Srpska političarka sa Kosova i Metohije Rada Trajković rekla je za JUGpress danas da je višesatni razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa gradjanima u Lapljem selu kod Gračanice „prava politička zadruga“ koja je za cilj imala  da „prekrije krivicu za ubistvo Olivera Ivanovića”.

“Ja mislim da se nikada nešto toliko stramno desilo kao što je tribina iznošenja I ličnih problema Srba sa Kosova I Metohije I njihovo predstavljanje javnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Srbije i sveta.

To je ponižavanje Srba, taj sistem,  tebi tri ovce, drugome deset kokošaka, ne znam šta, priče koje su zaista dno dna. Podseća na ono što već Palma radi u Jagodini a , suštinski je poput rijalitija koji se prikazuje na Pinku i Hepiju, ovo je bila prava politička „Zadruga“, smatra Trajković.

Ona smatra I da “snimanje i to višečasovno večernje prenošenje intimnih porodičnih problema suštinski za cilj imalo da prekrije krivicu o lideru koji je nama nestao, koji je ubijen i koga nema”.

“I možda za sve nas još tužnije što Oliver koji je inače predosećao da mu se sprema atentat, nije imao prilike da bude primljen od predsednika Srbije iako je to tražio dva dana pre nego što je ubijen”, rekla je Trajković.

Na pitanje da li će to što je Vučić bio na Kosovu nešto konkretno da promeni, Trajković je rekla da je predsednik Srbije “na sever ušao bez ljudi koje narod I  međunarodna zajednica na Kosovu,  doživljava kao predstavnike mafije”.

“ Pored njega, za razliku od ranijih ulazaka,  njih nije bilo. To je, očigledno opredeljenje da njih isključi iz javnosti , jer su bili zaista suviše vidljivi, suštinksi vršili valst na severu Kosova.To je bilo pozitivno za mene kao Srpkinju”, rekla je Trajković.

Ona je dodala da je I pozitivna slika za Srbe sa Kosova I Metohije bilo Vučićevo ponašanje prema vladiki Teodosiju I sveštenstvu.

“Znajući da je vladika Teodosije i svo sveštenstvo, zajedno sa mitropolitom, potpisalo apel,  čini mi se da se trudio da nekako nad njima ne manifestuje osvetu, nego da je išao ka projektu pomirenja. Ono što je govorio , šta je ulagao i koliko para je utrošeno, mi Srbi smo doživeli da je pokazatelj takvog opredeljenje. Iskreno, mi smo očekivali da se to pretvori u neku tabloidnu priču koja će na neki način kompromitovati crkvu. Činilo  nam se da je u tom kontekstu to želeo da primiri”, samtra Trajković.

Ona kaže da je “sa druge strane, glavna poruka čitave ove posete da premesti Oliverovu priču sa onim tužnim, privatnim, političkim rijalitijem koji je on suštinski izveo sa višečasovnim prenosom intimnih stvari Srba sa Kosova, vozeći ih i dovodeći cele noći autobusima iz jednog, drugog mesta, da se oni tu… kao da je Bog i patrijarh”

Na pitanje JUGpressa kako komentariše činjenicu da ni ona ni još neki  lideri Srba sa Kosova I Metohije nisu pozvani na razgovore u severnoj Mitrovici Trajković je rekla da “ti razgovori ne daju rezultat”.

“ Nama je potreban razgovor unutar institucija,  koje su institucije za razgovor, gde bi mogli da razgovaramo bez prisustva javnosti i da možemo da kažemo otvoreno šta je problem ako želimo rešenje. A ako hoćemo politički vašar, politički rijaliti, onda se to radi na ovaj način”, rekla je ona I dodala da “ovo sigurno neće imati rezultata” (kraj)ljs.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.