RUS NIJE IZABRAN ZA IZVESTIOCA PS Saveta Evrope za KiM: Nemac izglasan! SRBIJI POSTAVIO BAHATI ULTIMATUM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2019, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUS NIJE IZABRAN ZA IZVESTIOCA PS Saveta Evrope za KiM: Nemac izglasan! SRBIJI POSTAVIO BAHATI ULTIMATUM!

Kandidat Nemačke Peter Bejer izabran je za novog izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za Kosovo i Metohiju.

Među kandidatima je bio i ruski senator Aleksej Kondratjev, koji je od juna ove godine član PS SE, kao i član spoljnopolitičkog odbora Saveta Federacije.

Congratulations to @Peter_Beyer from Germany, who has just been appointed by the @PACE_Political Affairs Committee as its rapporteur for the situation in # >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kosovo * pic.twitter.com/sHuUdroQ8H

— PACE (@PACE_News) November 14, 2019

Bedžet Pacoli je izjavio pred glasanje da, ukoliko Kondratjev bude izabran, ne želi s njim da sarađuje.

Bajer je, inače, poslanik CDU/CSU, stranke nemačke kancelarke Angele Merkel, a predstavnik Nemačke u Savetu Evrope je od početka prošle godine.

On je i potpredsednik Odbora za poštovanje obaveza država članica Saveta Evrope, član Pododbora za veštačku inteligenciju i ljudska prava, i zamenik člana u još dva odbora: za politička pitanja i demokratiju i pravna pitanja i ljudska prava.

Svojevremeno, on je domaću javnost šokirao izjavom da Srbija treba da prizna "državu Kosovo" jer u suprotnom neće ući u EU.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.