RTK: Imeri i Mustafa počeli razgovore, ali bez sastanka

Izvor: B92, 04.Jul.2017, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTK: Imeri i Mustafa počeli razgovore, ali bez sastanka

Priština -- Lideri Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova, Viser Imeri i Isa Mustafa, započeli su telefonske razgovore o formiranju nove kosovske vlade.

Međutim, oni još nisu imali sastanak, piše prištinski RTK pozivajući se na predstavnike Samoopredeljenja.

Kako se navodi, Samoopredeljenje je ponovo izrazilo spremnost za saradnju sa Mustafinom DSK u cilju obezbeđivanja parlamentarne većine u slučaju da PAN koalicija ne uspe da formira vladu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prema rečima predstavnika Samoopedeljenja, Imeri i Mustafa su spremni za razgovor sa Alijansom za budućnost Kosova i Nisma, ukoliko te stranke odustanu od mesta premijera, ali ne i sa Demokratskom partijom Kosova i Srpskom listom.

RTK piše da je Samoopredeljenje već počelo sastanke sa međunarodnom zajednicom i da, prema rečima njegovih predstavnika, međunarodna zajenica podržava vladu koja bi se borila protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Prema navodima poslanika Samoopredeljenja Šćipe Pantine, Samoopredeljenje je javno pozvalo DSK da se sastanu i razgovaraju o programu vlade i formiranju nove vlade.

"Oni su tražili više vremena, do potvrde rezultata, odosno dok ih ne objavi Centralna izborna komisija. Kao što smo svesni, rezultati su već objavljeni, ali nisu potvrđeni. Znam da je lider Imeri imao telefonski razgovor sa liderom DSK Isom Mustafom, ali sastanci se još nisu održali jer su i lider stranke Visar Imeri i naš kandidat za premijera Aljbin Kurti van zemlje", rekao je Pantina.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.