ROSU tukla Srbe iz Klokota

Izvor: RTS, 28.Jul.2011, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROSU tukla Srbe iz Klokota

Rano jutros na putu Vitina - Štrpce, u mestu Doganović, pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije ROSU tukli Dušana Mirkovića i Zorana Svilanovića iz Klokota i prisilili ih da skinu srpske registarske tablice sa automobila.

Pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije ROSU, jutros oko 6.30, tukli su Dušana Mirkovića i Zorana Svilanovića iz Klokota, u mestu Doganović na putu Vitina - Štrpce, javio je Radio KiM.

Prema rečima Mirkovića, policajci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su na brutalan način postupali sa njima, izvukli ih iz automobila, tukli i prisilili da sa automobila skinu stare srpske registarske tablice.

Mirković navodi da pripadnici specijalne jedinice od njih nisu tražili dokumenta već su samo vikali: "Izlazite napolje!" i izvukli ih iz automobila.

"Postupali su vrlo brutalno. Pričali su na albanskom i sve vreme su nas vređali. Mi smo skinuli tablice sa automobila. Onda su nam rekli da uđemo u auto i pitali nas odakle smo došli. Do sada ovako nešto nisam doživeo. Dvanaest godina nisu ovako brutalno postupali sa nama", rekao je Mirković.

Mirković i Svilanović krenuli su u Štrpce, na pijacu da prodaju svoje proizvode.

Iz kosovske policije u Štrpcu KiM radiju je rečeno da slučaj nije prijavljen. KFOR je obavešten o tom incidentu, javio je Klokot radio.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.