ROSU opet provocirala na ulicama Kosovske Mitrovice (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 18.Jun.2023, 01:32

ROSU opet provocirala na ulicama Kosovske Mitrovice (VIDEO)

ROSU opet provocirala na ulicama Kosovske Mitrovice (VIDEO) Nakon što večeras pretukli dvoje srpske dece, brata i sestru, ROSU provocirala ulicama Kosovske Mitrovice


   
Foto: Arhiva    



ROSU policiju čine pripadnice albanske nacionalne manjine sa Kosova i Metohije inače izuzetno ekstremistički raspoloženi. Preterani etnofiletizam je centralni deo njihovog psihološkog sklopa zbog čega >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << se javlja ogromna netrpeljivost i mržnja prema svemu što je srpsko. Za to ne samo da nema razloga već i dalje postoji i neguje se kroz čitav separatistički sistem politički, kulturološki, prosvetno, medijski... iako je nad Srbima poslednjih 20 godina počinjen strahovit genocid.



   
Pripadnici ROSu policije izražavu svoj ekstremističko-nacionalistički stav    



Slepa mržnja albanskih ekstremista uperena prema Srbima ove godine naročito poprima alarmantan oblik a, kako se čini, kulminira ovih dana. Tome je naročito vetar u leđa dala veleizdajnička politika Aleksandra Vučića i armija njegovih saučesnika u zločinu sprovođenja albanskog genocida nad Srbima.
Isprva je decembra meseca prošle godine Aleksandar Vučić povukao srpske barikade a da ni jedan jedini uslov za to nije ispunjen. Naprotiv, za to vreme na sever KiM dovučene su brojne jedinice "specijalaca" separatističke paramilitarne grupe "ROSU" koje iz dana u dan intenziviraju agresiju i teror nad Srbima. Sve to Aleksandar Vučić i njegovi saučesnici, od kojih se ističe Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, nastavljaju da otvoreno promovišu svoju pasivnost u pružanju pomoći sopstvenom narodu na najugroženijem delu teritorije Srbije, Kosovu i Metohiji.
Ono što naročito zabrinjava jeste što je Aleksandar Vučić naveo da "Albanci žele da zauvek proteraju Srbe sa kosova i Metohije" ali da on to "neće dozvoliti". Sve što je do sada rekao da će Albanci učiniti, učinili su, sve što je rekao da neće dozvoliti - dozvolio je i pomogao da se dogodi uz pomoć separatističke stranke koju je osnovao u tu svrhu, "Srpske liste".
POGLEDAJTE VIDEO: 




* * *
 

KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se u potpunosti oslanja na podršku svojih čitalaca


Pomozite naš rad





 





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.