ROSU UHAPSILE ŠEST RADNIKA MUP SRBIJE U GNJILANU

Izvor: Kurir, 25.Feb.2012, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROSU UHAPSILE ŠEST RADNIKA MUP SRBIJE U GNJILANU

Specijalci snaga kosovske policije, koji su poslati iz Prištine, izvršili su premetačinu i potpuno su demolirali i kuću načelnika Policijske uprave Gnjilane Dobrivoja Stojanovića u Pasjanu, u kojoj žive njegovi roditelji

BEOGRAD - Specijalna jedinica Kosovske policije Rosu uhapsila je u subotu ujutru četvoricu radnika MUP-a Srbije, matičara zaposlenog u opštini i vlasnika prodavnice osumnjičenih za "napad na pravni poredak Kosova i ometanje policije u vršenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << službene dužnosti".

Izvor blizak kosovskoj policiji rekao je da su uhapšeni osumnjičeni da su u regionu Gnjilana izdavali dokumenta Srbije.

Očevici su agenciji Beta rekli da su uhapšeni Zlatko Denić i Goran Matropazarević iz Pasjana, Nikola Trajković iz Parteša i Dragan Stojković iz Budrige, koji su u policijskoj upravi Gnjilane izmeštenoj u Vranje radili na izdavanju pasoša i vozačkih dozvola.

Očevici su naveli da je demolirano svih sedam kuća u koje su upali kosovski policajci. Pod optužbom da su izvršili napad na pravni poredak Kosova uhapšen je i Mladen Dimitrijević iz Pasjana, zaposlen kao matičar u srpskoj opštini Gnjilane, koja je od 1999. godine izmeštena u obližnje srpsko selu Šilovo, kao i Trajan Denić, vlasnik prodavnice u selu Gornje Kusce.

Kosovski specijalci upali su rano jutros i izvršili premetačinu i u kući načelnika Policijske uprave Gnjilane Dorbivoja Stojanovića u selu Šilovo, u kojoj žive njegovi roditelji.

Uhapšeni Srbi su jutros odvedeni u Okružni zatvor u Prištini i do 15 sati ih niko od rodbine nije posetio i nije poznato u kakvom su stanju.

Portparol policije Kosova Brahim Sadrija rekao je agenciji Beta da je su oni uhpašeni po naologu okružnog tužilaštva u Gnjilanu. Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Nezavisni sindikat policije osudio je hapšenje i saopštio da će pozvati sve policajce da blokiraju administrativne prelaze ako radnici MUP-a Srbije ne budu pušteni.

"Naše kolege uhapšene su samo zato što žive na teritoriji Kosova i Metohije, a rade u Policijskoj upravi Vranje, što je protivno svim zakonima i standardima evropskog demokratskog društva. Zahtevamo od Euleksa i nadležnih organa Srbije da hitno preduzmu mere na njihovom oslobađanju", naveo je taj sindikat.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Vranje

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.