ROSU U ŠTRPCU PO NALOGU TUŽILAŠTVA: Bizarno opravdanje racije i maltretiranja Srba

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2022, 04:31

ROSU U ŠTRPCU PO NALOGU TUŽILAŠTVA: Bizarno opravdanje racije i maltretiranja Srba

Na više lokacija u Štrpcu policija od ranog jutra po nalogu suda i tužilaštva u Uroševcu sprovodi raciju, potvrdio je za portal Kaldžo tužilac tužilaštva u Uroševcu Rasim Maljoku, koji je kazao da se akcija Rosu u Štrpcu od jutros odvija po nalogu tog tužilaštva i suda u Uroševcu.

Maljoku je za Kaldžo objasnio da je u toku "racija" na četiri lokacije sa kojih se uklanjaju sigurnosne kamere.

Naveo je da akcija nije direktno povezana sa istragom bespravne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gradnje na Brezovici, ali da se odnosi na neke od uhapšenih u tom slučaju, prenosi Kosovo onlajn.

Maljoku tvrdi da je jedan od uhapšenih, bivši gradonačelnik opštine Bratislav Nikolić, "koordinator nelegalnih struktura", a da su te strukture "upravljale sigurnosnim kamerama koje su pratile kretanje građana i institucije Kosova i te informacije prosleđene bezbednosnim strukturama u Srbij".

Kako je preneo Kaldžo, oduzeto je više desetina dosijea koji su se nalazili u kancelarijama nekadašnjih "paralelnih organa Srbije" u ovoj opštini.

Kancelarija za KiM saopštila je ranije da je više od 30 pripadnika Rosu upalo je rano jutros u Štrpce pod punom opremom.

U saopštenju je precizirano da su specijalci Rosu raspoređeni na više lokacija, da su blokirali su čitavu opštinu, upali u osnovnu školu ''Šarski odred'' na Brezovici, u objekat pošte u selu Drajkovce, kao i da su upali i pretresali zgradu Privremenog organa odakle iznose svu dokumentaciju i kompjutere, upali u zgradu TV Herc, jedine televizije na srpskom jeziku u Štrpcu i da su sa bandera skidali nadzorne kamere "koje ne rade više godina".

U saopštenju se ističe da nema sumnje da je po sredi novi atak i pritisak na Srbe da napuste svoj kućni prag, jer ne postoji nijedan opravdani razlog za novu akciju Rosu u ovoj srpskoj sredini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.