Izvor: BujanovackiGlas.info, 05.Okt.2017, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIZA HALJIMI: Ovaj režim diskriminiše Albance kao i Milošević

Diskriminatorski položaj Albanaca u Srbiji, koji ne uspevaju da ostvare čak i osnovna prava utvrđena Ustavom i važećim zakonima u Srbiji, teško se može uporediti sa položajem kosovskih Srba čija prava prema Ustavu Kosova predstavljaju jedinstveni primer  najvišeg nivoaBUJANOVAC, 5. oktobar 2017. (foto Lugina-lajm)- Vlada u Beogradu je autokratskim metodama, poput Slobodana Miloševića, imenovala Privremeni organ u Preševu, kako bi na čelo ove opštine došli takozvani >> Pročitaj celu vest na sajtu BujanovackiGlas.info << „pošteni Albanci“, piše između ostalog u saopštenju Partije demokratskog delovanja koje je potpisao šef partije Riza Haljimi.
Kako prenose mediji na albanskom, Haljimi je u saopštenju napravio i paralelu između Srba na Kosovu i Albanaca na jugu Srbije:
„Diskriminatorski položaj Albanaca u Srbiji, koji ne uspevaju da ostvare čak i osnovna prava utvrđena Ustavom i važećim zakonima u Srbiji, teško se može uporediti sa položajem kosovskih Srba čija prava prema Ustavu Kosova predstavljaju jedinstveni primer  najvišeg nivoa koji nema ni jedna nacionalna zajednica u bilo kojoj državi sveta“, piše u saopštenju i naglašava da je „paradoks svoje vrste da se prava kosovskih Srba negiraju Albancima u Srbiji“.
Haljimi podseća da Vlada Srbije nije ostvarila program od 7 tačaka koju je usvojila 2013. godine na osnovu predloga legitimnih predstavnika Albanaca.
Predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković najavio je da će razgovori o 7 tačaka biti nastavljeni u oktobru ove godine.
 

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BujanovackiGlas.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BujanovackiGlas.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BujanovackiGlas.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.