RAMA SE PONOVO OGLASIO: Ne prekidamo odnose sa Srbijom, ali...

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2023, 22:52

RAMA SE PONOVO OGLASIO: "Ne prekidamo odnose sa Srbijom, ali..."

Predsednik Albanije se ponovo oglasio povodom poslednjih dešavanja u vezi Kosova.

Nakon što su pojedini mediji preneli da je albanski premijer Edi Rama izjavio da Albanija prekida sve odnose sa Srbijom, do puštanja na slobodu trojice kosovskih policajaca, Rama je demantovao te napise, navodeći da će se odnosi Srbije i Albanije vratiti „na nulu“, ako Beograd ne oslobodi kosovske policajce.

- Ne govorim o prekidu diplomatskih odnosa, nego da će se oni vratiti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na nultu tačku - rekao je Rama za BHRT.

Rama je danas naveo da bez puštanja trojice uhapšenih policajaca nema napretka u dijalogu Kosova i Srbije, te da se odnosi Srbije i Albanije u ovom trenutku svode samo na to pitanje.

Kako je rekao, bez oslobađanja trojice kosovskih policajaca, neće biti drugih odnosa sa Srbijom, niti se sa Srbijom može razgovarati o drugim pitanjima, što su pojedini mediji preneli kao "prekid odnosa Albanije i Srbije.

- Sve dok se trojica kosovskih policajaca drže u zatvoru u Srbiji, ne postoji mogućnost napretka u dijalogu ili konkretne deeskalacije bez njihovog povratka kući. U odnosima Albanije i Srbije ne može biti normalnosti, sve dok Srbija ne pusti na slobodu trojicu policajca koji nisu počinili nikakav zločin. Držati ih danima u zatvoru je neopravdano i neprihvatljivo - kazao je Rama, a preneo Telegrafi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.