Pušten Srbin sa Kosova uhapšen na Veliku Gospojinu: Bogdan Mitrović na slobodi

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jan.2018, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pušten Srbin sa Kosova uhapšen na Veliku Gospojinu: Bogdan Mitrović na slobodi

Mitrović je uhapšen krajem avgusta kod Suve Reke

Bogdan Mitrović, koji je uhapšen 28. avgusta na Kosovu, pušten je danas na slobodu.

Podsećamo, , pod optužbom da je počinio ratne zločine.

Pripadnici specijalne jedinice tzv. kosovske policije su ga izvukli iz autobusa u kojem je bila grupa od pedesetak raseljenih Srba, koji su obišli porušenu pravoslavnu crkvu u Mušutištu.

- U svom predlogu da se Bogdanu produži pritvor specijalni tužilac >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je naveo isključivo reči poverenika za povratak iz Suve Reke Đeljadina Sadikaja, grubo ignorišući ostala svedočenja koja ozbiljno dovode u pitanje osnovanost sumnji. On se tokom istrage ponašao krajnje inertno, obzirom da je u poslednjih dva meseca saslušao samo tri svedoka koje je predložila odbrana, čime se oglušio o obavezu hitnog postupanja - izjavio je Mitrovićev advokat Dejan Vasić nakon odluke o produženju pritvora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.