Pusić: Normalni odnosi Srbije i KiM

Izvor: B92, 05.Okt.2012, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pusić: Normalni odnosi Srbije i KiM

Priština -- Ministarka spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila u Prištini da njena zemlja podržava normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.

Posle susreta sa ministrom spoljnih poslova Kosova Enverom Hodžajem, Pusićeva je rekla da je pitanje statusa Kosova za Hrvatsku završena stvar, dok je govoreći o odnosima sa Srbijom kazala kako je Hrvatska svesna šta znači normalizacija odnosa Kosova i Srbije.

"Hrvatska je zainteresovana da bude stabilnosti u regionu", kazala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ona.

Hodžaj je zahvalio Hrvatskoj na priznanju, ali i podršci koju je dala Kosovu i najavio potpisivanje sporazuma o pitanjima evropskih integracija.

"Proces integracija i uspeh Hrvatske u tome su stvorili novi trenutak inspiracije i dobar su primer da i druge zemlje Balkana mogu da se kreću ka evropskim integracijama. Verujem da ćemo u budućnosti imati velike koristi od hrvatskih iskustava u oblasti evropskih integracija", kazao je Hodžaj.

Kosovski šef diplomatije je najavio i da će u nevembru premijer Kosova Hašim Tači posetiti Hrvatsku i da će cilj te posete biti jačanje ekonomskih odnosa.

Vesna Pusić u Prištini učestvuje na konferenciji Partnerstvo za promene- jačanje položaja žena, koju organizuje predsednica Kosova Atifete Jahjaga.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pusić se zalaže za normalne odnose Kosova i Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Okt.2012

Ministarka vanjskih poslova  i europskih integracija Hrvatske Vesna Pusić izjavila u Prištini da njena zemlja podržava normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.  Posle susreta sa ministrom vanjskih poslova Kosova, Enverom Hodžajem, Pusić je rekla da je pitanje statusa Kosova za Hrvatsku završena...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.