Pucano na tri srpske porodice na Kosovu

Izvor: RTS, 13.Jul.2015, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucano na tri srpske porodice na Kosovu

Nepoznate osobe su pucale na tri srpske porodice iz Brestovika kod Peći dok su boravile na planini iznad sela, ali povređenih, na sreću, nije bilo, javio je Radio KiM.
Radio KiM je preneo izjavu Slađane Miletić, čija deca i muž su bili na izletu.
Tri porodice iz Brestovika uključujući i njenu, u nedelju su tradicionalno otišle na planinu da se prošetaju i spreme meso sa roštilja, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ih je posle podne napala nepoznata grupa ljudi.
"Negde oko 16 sati napali su ih, pucali iz puškomitraljeza jedno desetak puta rafalno. Deca su se dočepala šume i bežala oko 20 kilometara kroz šumu i reku. Oko 21 sat su stigli kući. Najgore je što gore nema mreže da se pozove pomoć Kfora ili policije", kazala je Slađana Miletić.
U incidentu niko nije povređen, a slučaj je prijavljen policiji.
Slađana Miletić je objasnila i da u poslednjih 20 dana primećuje nešto čudno kada ode u Peć, jer se, kako je ispričala, radnici u kafićima i prodavnicama ponašaju uzdržano.
"Brinem, nisam spavala celu noć, to je vrlo blizu, nismo dosad imali nikakav problem", rekla je Miletićeva.
Miletićeva se sa suprugom Miodragom Dešićem i četvoro dece 2004. vratila u Brestovik.
Đurić osudio napad
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić najoštrije je osudio napad na porodice iz Brestovika i pozvao nadležne pokrajinske organe da što pre pronađu i kazne počinioce, a KFOR i predstavnike međnarodne zajednice na KiM da ulože stvarne napore u efikasniju prevenciju.
Komentarišući političku i bezbednosnu situaciju na KiM, u svetlu poslednjih učestalih napada na srpske povratnike u Metohiji, Đurić je konstatovao da je novi talas nasilja u tom delu pokrajine još jedan dokaz da su Srbi na KiM najveće žrtve političke i ekonomske nestabilnosti na KiM i nedovoljno iskrenog pristupa Prištine normalizaciji odnosa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pucano na tri srpske porodice na Kosovu

Izvor: Radio 021, 13.Jul.2015

Nepoznate osobe pucale su na tri srpske porodice iz Brestovika kod Peći dok su boravili na planini iznad sela, ali povređenih na sreću nije bilo, javio je Radio Kim...Radio KiM je preneo izjavu Slađane Miletić, čija deca i muž su bili na izletu. Tri porodice iz Brestovika uključujući i njenu,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.