Prvo tužio, a sad brani zločince OVK! Dik Marti opleo po Britancu: Možda postoje dva Džefrija Najsa?

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2019, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvo tužio, a sad brani zločince OVK! Dik Marti opleo po Britancu: Možda postoje dva Džefrija Najsa?

Dik Marti, izvestilac Saveta Evrope o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji, čiji je izveštaj ukazao na mogućnost monstruoznih zločina nad Srbima na severu Albanije u koje su uključeni najviši predstavnici vlasti u Prištini, kaže da mu je etički sumnjivo da zamenik glavnog tužioca u Hagu Džefri Najs odjednom postane advokat osumnjičenih

Na pitanje da li veruje da će odgovorne iz vlasti u Prištini ipak stići kazna, Dik Marti kaže da nije siguran da će do >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << toga doći.

- Može da se dogodi i da ne budu osuđeni. Znate, najveći broj ratnih zločina u svetu, nažalost, ostaje nekažnjen - rekao je Marti.

On kaže da je pomislio da postoje dva Džefrija Najsa, kada je čuo da je bivši tužilac Haškog tribunala, za koga se sumnja da je krio dokaze o "žutoj kući", sada jedan od glavnih branilaca albanskih lidera sa Kosova i Metohije.

- Kada sam to čuo, pomislio sam da postoje dva Džefrija Najsa! Neshvatljivo je da zamenik glavnog tužioca u Hagu odjednom postane advokat osumnjičenih. To mi izgleda u najmanju ruku bizarno. Možda je to, s pravne strane, moguće, ali lično, s etičke strane, to nalazim sumnjivim - rekao je on.

Podsećamo, britanski pravnik i bivši tužilac Haškog tribunala Džefri Najs biće advokat odbrane bivšeg komandanta OVK Samija Ljuštakua pred Specijalnim sudom za ratne zločine na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.