Prve optužnice za zločine OVK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2020, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prve optužnice za zločine OVK

Specijalizovani tužilac obavestio je predsednicu Specijalizovanih veća Kosova o svojoj nameri da pokrene postupke pred Specijalizovanim većima i zatražio da se, u skladu sa Zakonom, odredi sudija za prethodni postupak.

U skladu sa Zakonom i Pravilnikom o raspoređivanju sudija Specijalizovanih veća sa liste međunarodnih sudija, predsednica je odredila sudiju za prethodni postupak koji će, kako je saopšteno, pregledati optužnice koje podnese specijalizovani tužilac. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

U Tužilaštvu za Tanjug kažu da ne mogu da saopštavaju da li su prve optužnice podnete ili će to tek biti učinjeno.

"Mogu da potvrdim da je predsednica odredila sudiju za prethodni postupak koji će pregledati optužnice podnete od strane specijalizovanog tužioca. Sadržaj je poverljiv. Sudija za prethodni postupak ima rok od šest meseci da potvrdi ili odbaci optužnicu", rekla je Tanjugu portparolka specijalizovanih veća Angela Grip.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podnose prve optužnice za zločine OVK

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Feb.2020

BEOGRAD - Specijalizovani tužilac obavijestio je predsjednicu Specijalizovanih vijeća Kosova o svojoj namjeri da pokrene postupke pred Specijalizovanim vijećima i zatražio da se, u skladu sa zakonom, odredi sudija za prethodni postupak.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.