Prva akcija Albanaca: Otvorite most

Izvor: B92, 28.Apr.2023, 14:17

Prva akcija Albanaca: Otvorite most

Kosovska Mitrovica -- Albanski odbornici lokalne skupštine u Kosovskoj Mitrovici zatražili da se za saobraćaj otvori most preko Ibra.

Albanski odbornici, koji su zauzeli pozicije odbornika nakon što su Srbi napustili prištinske institucije, doneli su danas odluku da "relevantnim institucijama" pošalju zahtev u kom traže da se za saobraćaj otvori glavni most na Ibru u Kosovskoj Mitrovici.

Most koji je simbol podele ovog grada zatvoren je za saobraćaj 1999. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon dolaska Kfora i već prvog dana sa dolaskom međunarodne zajednici bio je poprište najvećih sukoba Albanaca, koji su želeli da u potpunosti preuzmu grad, i Srba, koji su na mostu želeli da sačuvaju severni deo grada od naleta Albanaca i spreče proterivanje Srba iz svih urbanih sredina na Kosovu, naveo je Sputnjik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.