Protiv Kurtijevog terora: Veliki protest Srba sa KiM u ponedeljak u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: B92, 10.Feb.2024, 20:27

Protiv Kurtijevog terora: Veliki protest Srba sa KiM u ponedeljak u Kosovskoj Mitrovici

Srpski narod sa Kosova i Metohije, održaće u ponedeljak u 12 časova u Kosovskoj Mitrovici veliki protestni opštenarodni skup.

Tim skupom žele da skrenu pažnju čitavom svetu i međunarodnoj zajednici na svoj obespravljen položaj, posebno zbog odluke Prištine i Aljbina Kurtija o ukidanju dinara kojom im se ugrožava ostanak i opstanak na njihovim ognjištima.

Kako je za TV Most rečeno u Udruženju penzionera čiji su predstavnici najavili i prijavili skup nadležnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organima, na mitingu u ponedeljak očekuju veliki broj svojih sunarodnika, zdravstvene radnike, prosvetne radnike, socijalno ugrožene, studente i omladinu, jednom rečju "sve one kojima je direktno ugrožena egzistencija nepravednim merama iz Prištine".

"Ovo će biti jedan naš zajednički mirni apel i skup da pokažemo celom svetu da vide našu muku i obespravljenost. Skup će biti održan u 12 časova u blizini Trga Braće Milić", istakli su iz ove organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

„Ponedeljak u 12 sati“: Srpska lista podržava mirni protest penzionera u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Danas, 10.Feb.2024

Srpska lista saopštila je danas da podržava najavljeni mirni protest građana u Kosovskoj Mitrovici, koji je najavilo Udruženje ujedinjenih penzionera, i pozvala građane sa Kosova i Metohije da u ponedeljak u 12 časova dođu na na taj skup.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.