Protesti rad za Srbe na severu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jun.2023, 18:22

Protesti 'rad' za Srbe na severu

Srbi nastavljaju proteste u severnom delu Kosova protiv novih albanskih predsednika opština. U ulici u Zvečanu, službenici Privremenog organa opštine, koji funkcioniše po srpskom sistemu, stavljaju potpise na listu, kao dokaz “dolaska na posao“. U Južnoj Mitrovici albanski građani protestuju uprkos zahtevima kosovske policije da se ne odazovu pozivu objavljenom na društvenim mrežama na demonstracije i “marš na sever”.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Žica i nastavak protesta, gradonačelnik Leposavića peti dan ne izlazi iz opštine

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jun.2023, 15:04

Najnovija kriza na severu Kosova ulazi u drugu nedelju, građani i dalje protestuju ispred lokalnih opština, a novoizabrani gradonačelnik Leposavića zgradu opštine u tom gradu ne napušta već peti dan.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.