Protest u Kosovskoj Mitrovici, upozoreno na nestašicu lekova

Izvor: RTS, 16.Dec.2018, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Kosovskoj Mitrovici, upozoreno na nestašicu lekova

Na mirnom protestu protiv prištinskih taksi, u Domu u Kososkoj Mitrovici okupili su se predstavnici udruženja za pomoć i brigu o deci i odraslima sa invaliditetom.
Kako navode, nerazumne mere Prištine se održavaju na rad udruženja ali i na položaj osoba sa invaliditetom.


Milan Ivanović, direktor KBC Kosovska Mitrovica navodi da se ekonomska blokada sve više održava na rad Kliničko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bolničkog  centra.
Ističe da je sve manje lekova, da je situacija sve teža, a da se u obaveze prema građanima velike.
"Svakog dana ovde leži izmeu 350 i 400 pacijenata, a godišnje se uradi oko 1.800 operacija i više od 600 porođaja", navodi Ivanović. 
Ukoliko se situacija produži dugoročno, Ivanović kaže da postoji humanitrana kriza u nestašici pojedinih antibiotika, anestetika, citostatika.
"U ovom trenutku postoji jedna humanitarna kriza u nestašici pojedinih antibiotika, anestetika, citostatika. Tako da ako se nastavi ova situacija sa blokadom i sa ovim suludim sankcijama zaista ovo može prerasti u onemogućeno lečenje naših pacijenata. Za sad uspevamo da ih adekvatno zbrinemo", objašnjava Ivanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Protest u Kosovskoj Mitrovici – Imaju li srpska deca pravo na život?

Izvor: RTS, 16.Dec.2018

U Domu u Kosovskoj Mitrovici danas u podne miran protest protiv odluka Prištine održali su predstavnici udruženja za podršku i brigu o deci i odraslim licima sa posebnim potrebama "Podrži me" . Predstavnici udruženja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.