Protest u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: BKTV News, 22.Apr.2013, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Kosovskoj Mitrovici

Srbi sa severa Kosova poručili da ne prihvataju predlog sporazuma Beograda i Prištine. Sa protesta u Kosovskoj Mitrovici zatraženo je da se građani Srbije izjasne na referendumu o predloženom sporazumu.

Sa protesta u Kosovskoj Mitrovici, Srbi sa severa Kosova poručili da ne prihvataju predlog sporazuma Beograda i Prištine.
Na protestu pod nazivom “Sever Kosova i Metohije ostaje u Srbiji” zatraženo je, takođe, da se građani Srbije izjasne na referendumu o predloženom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sporazumu i poručeno da je “vreme za osnivanje Skupštine Autonomne Pokrajine Kosova i Metohije”.
Na Trgu Šumadija u severnom delu Kosovske Mitrovice okupilo se oko 10.000 Srba, prenosi agencija Beta.
Na mitingu, koji je počeo posle 12 časova, govore predsednici četiri opštine na severu Kosova koji su se prethodnih dana izjasnili protiv predloga sporazuma Beograda i Prištine.
Odluku o održavanju ovog, kako su ga organizatori nazvali, “svesrpskog sabora”, doneli su odbornici četiri opštine sa većinskim srpskim stanovništvom na severu Kosova na sastanku u Zvečanu.
Tada je najavljeno da će građani na mitingu aklamacijom odbaciti sve tačke sporazuma koji su u petak u Briselu parafirali premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači, uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.
Kako kažu politički predstavnici Srba sa severa Kosova, tim sporazumom se “indirektno priznaje nezavisnost Kosova”, a kosovskim Srbima ne garantuje opstanak u državi Srbiji.
Najavljena je i mogućnost da na skupu bude donesena i odluka o formiranju Skupštine srpskog naroda sa severa Kosova kojoj bi mogle da se priključe i ostale srpske sredine na Kosovu.
Izvor: Beta
Tweet
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.