Protest u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: RTS, 01.Mar.2012, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Kosovskoj Mitrovici

Predstavnici Srpskog nacionalnog veća i predstavnici opozicionih stranaka održali miting u Kosovskoj Mitrovici sa kojeg su vlastima poručili da žele izbore, a ne carine na severu Kosova. Takođe je zatraženo da se sporazumi postignuti sa Prištinom ponište.

U severnom delu Kosovske Mitrovice održan je protest na kojem su predstavnici opozicionih stranaka, koji su bili među glavnim govornicima, zatražili izbore na severu Kosova.

Na skupu je, takođe, zatraženo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da "Ustavni sud poništi do sada postignute sporazume u okviru briselskog dijaloga Beograda i Prištine".

Kritikovana je vlast u Srbiji zbog politike prema Kosovu uz ocenu da je reč, kako je rekao funkcioner Demokratske stranke Srbije Marko Jakšić, o "izdajničkoj politici".

U tom svetlu Jakšić je pomenuo i akciju uklanjanja barikada koje su bile postavljene ispred administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak na teritoriji centralne Srbije, optuživši za to ministra unutrašnjih poslova Srbije Ivicu Dačića.

On je zatražio od odbornika četiri opštine na severu Kosova da uzmu stvar u svoje ruke i da narodnu volju sa referenduma pretoče u delo i ne dozvole postojanje kosovske carine i kosovske granice.

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova Milan Ivanović zatražio je da Beograd raspiše lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, podsetivši da je to činjeno i ranije i da tada nije bilo problema.

Na protestu na kome je bilo okupljeno, prema proceni policije, oko 1.300 građana, izražena je solidarnost sa Srbima koji su u subotu uhapšeni u Kosovskom Pomoravlju.

Među govornicima bili su advokat Goran Petronijević, predsednik pokrajinskog odbora Srpske napredne stranke Bojan Jakovljević i Vladan Tomović ispred Srpske radikalne stranke.

Na protestu su se mogle videti parole: "Nećemo carinu", "Hoćemo izbore", "Srbija, Rusija ne treba nam Unija", "Borko u zatvor", "Zvonko kući", "Srbijo, uspravi se" i slične, a neki od građana držali su državnu i zastave sa likom haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Na bini odakle su se govornici obraćali okupljenim građanima bila je postavljena velika slika Vladimira Putina i srpska trobojka.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest u Kosovskoj Mitrovici: Traže izbore na severu Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2012

KOSOVSKA MITROVICA -..U severnom delu Kosovske Mitrovice danas je održan protest na kojem su predstavnici opozicionih stranaka, koji su bili među glavnim govornicima, zatražili izbore na severu Kosova...Na skupu je takođe zatraženo da Ustavni sud poništi do sada postignute sporazume u okviru briselskog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Miting u Kosovskoj Mitrovici zbog carine na severu Kosova

Izvor: Blic, 01.Mar.2012

Predstavnici Srpskog nacionalnog veća i opozicionih stranaka održali su danas miting u Kosovskoj Mitrovici sa kojeg su vlastima poručili da žele izbore, a ne carine na severu Kosova, te zatražili da se ponište sporazumi koji su u Briselu postignuti sa Prištinom...Sa protestnog skupa, koji je održan...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.