Protest ispred SANU: Akademici da reaguju zbog izjave Kostića o Kosovu

Izvor: Beta, 16.Jan.2021, 14:58

Protest ispred SANU: Akademici da reaguju zbog izjave Kostića o Kosovu

Ispred Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) u Beogradu je danas protest skup stotinak gradjana zbog izjave njenog predsednika Vladimira Kostića o Kosovu.Držali su zastave Srbije i Rusije i zastavu s konturom Kosova i natpisom "Nema predaje".Samostalni poslanik u Skupštini Srbije Vladan Glišić je kao govornik na tom skupu pozvao akademike da se "probude" i reaguju na stavove Kostića."Okupili smo se jer pokušavamo da našim prijateljima patriotama, čestitim starinama iz SANU kažemo da se probude jer su se uspavali u tim udobnim foteljama i privilegijama. Da se sete da moraju da brane Akademiju jer im jedan čovek urušava ugled", rekao je Glišić.On je pitao: "U skladu sa kojim medjunarodnim i unutrašnjim pravom Kosovo nije de jure deo Srbije kako to kaže Kostić? Da li on bolje zna od akademika iz Španije, Rusije, Kine o nečemu čime se nikad nije bavio?".Glišić je rekao da, "po logici Kostića... Beograd nije srpski grad jer su ga u jednom periodu okupirali Nemci".Po rečima Miše Djurkovića iz Instituta za evropske studije, "predsednik Akademije krši Ustav Srbije", a kao predsednik SANU "ne može da priča to što priča, a da akademici ćute", te je od njih zatražio "da se izjasne da znamo da li je to ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest ispred SANU: Akademici da reaguju zbog izjave Kostića o Kosovu

Izvor: Danas, 16.Jan.2021

Ispred Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) u Beogradu je danas protest skup stotinak građana zbog izjave njenog predsednika Vladimira Kostića o Kosovu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.