Protest Albanaca u južnom delu Mitrovice

Izvor: Studio B, 17.Jan.2013, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Albanaca u južnom delu Mitrovice

Oko pedesetak Albanaca, članova i simpatizera vanparlamentarne desničarske stranke "Bali Komtar", protestovalo je danas u južnom delu Kosovske Mitrovice protiveći se podeli ovog grada.

Na protestu koji je trajao manje od pola sata i kojem je prisustvovao mali broj građana rečeno je da su članovi ove desničarske partije "spremni da deluju na severu Kosova i uklone paralelne strukture".

Okupljeni su nosili parole sa oznakama ove stranke i porukom "Jedna domovina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << jedna Albanija".

U blizini glavnog ibarskog mosta sa južne strane bilo je prisutno pojačano prisustvo pripadnika kosovske policije među kojima su bili i pripadnici specijalnih policijkih jedinica "ROSU".

Protest je završen mirno i bez incidenata.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.