Protest 150 lekovačkih boraca

Izvor: Glas javnosti, 29.Jul.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest 150 lekovačkih boraca

LESKOVAC - Oko 150 bivših boraca iz leskovačkog kraja, koji su 1999. godine učestvovali u sukobima na Kosovu, protestovalo je juče u centralnom gradskom parku u Leskovcu zahtevajući isplatu zaostalih ratnih dnevnica, posao i popust pri plaćanju komunalnih dažbina.

Predsednik Štrajkačkog odbora Milorad Mitić rekao je borcima iz Leskovca, Lebana, Bojnika i Vlasotinca da je njihov današnji protest samo jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u nizu.

"Isplatili su borce iz Prokuplja i još mnogih drugih gradova, a nas, Leskovčane, zaobišli su što smatramo velikom nepravdom. Ponovo smo prikupli snagu i ponovo ćemo protestvovati sve dok pare ne 'legnu' na naše račune", kazao je Mitić.

Borci su juče zatražili od gradske uprave da im komunalne račune umanji za 50 odsto i da porodiljima isplaćuje nadoknadu za svaku novorođeno dete.

"Tražimo samo ono što čine vlasti u Beogradu i u još nekim gradovima u Srbiji", dodao je Mitić.

Prema podacima Udruženja boraca, u ratu na Kosovu učestvovalo je oko 11 hiljada vojnih rezervista iz leskovačkog kraja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Protest 150 lekovačkih boraca

Izvor: Glas javnosti, 29.Jul.2011

LESKOVAC - Oko 150 bivših boraca iz leskovačkog kraja, koji su 1999. godine učestvovali u sukobima na Kosovu, protestovalo je juče u centralnom gradskom parku u Leskovcu zahtevajući isplatu zaostalih ratnih dnevnica, posao i popust pri plaćanju komunalnih dažbina...Predsednik Štrajkačkog odbora...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.