Izvor: JUGpress.com, 16.Apr.2019, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proširena istraga za ubistvo Ivanovića na još dve osobe

KOSOVSKA MITROVICA

(Birn)

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je danas da je pokrenulo istragu protiv dve osobe koje se sumnjiče da su učestvovale u ubistvu Olivera Ivanovića 2018. godine.

Sulj Hodža, kosovski tužilac koji radi na predmetu Ivanović, izjavio je danas za BIRN da je istraga proširena na još dve osobe za koje se sumnja da imaju veze sa organizovanim kriminalom.

„Proširili smo istragu u ovom slučaju na još dve osobe. Još >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << smo u početnoj fazi u kojoj su oni osumnjičeni za organizovani kriminal”, naglasio je Hodža.

Njihova imena nisu saopštena.

Ivanović, lider Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“, ubijen je ispred sedišta svoje stranke u Mitrovici, na Severu Kosova, 16. januara 2018. godine.

Kosovske vlasti su u novembru 2018. godine uhapsile četiri osobe u vezi sa ovim slučajem. Dve od njih se još uvek nalaze u pritvoru.

Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste, je, prema vlastima na Kosovu, jedna od osumnjičenih osoba.

Radoičić, biznismen, naširoko se smatra pravim nosiocem moći na Severu Kosova.

On je 23. novembra uspeo da izbegne hapšenje i da pobegne u Srbiju. Srpske vlasti su saopštile da je on nevin, a i sam Radoičić je negirao da je umešan u ubistvo.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u januaru da u okviru vlastite istrage, Srbija istražuje kretanje „određenih pojedinaca“ koji su se pojavili na Kosovu, a zatim otišli u neodređenu zapadnoevropsku zemlju.

Ivanović, koji je ranije smatran velikim nacionalistom, postao je umereni političar koji se zalagao za suživot srpske manjine i albanske većine na Kosovu.

On je takođe postao i sve glasniji kritičar Vlade u Beogradu.

Njemu se, pre nego što je ubijen, u obnovljenom postupku sudilo po optužnici da je dao naređenje za ubistvo Albanaca u Mitrovici tokom rata na Kosovu 1999. godine. Izjasnio se da nije kriv.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Proširena istraga za ubistvo Ivanovića na još dve osobe

Izvor: Danas, 16.Apr.2019

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je danas da je pokrenulo istragu protiv dve osobe koje se sumnjiče da su učestvovale u ubistvu Olivera Ivanovića 2018. godine. Članak Proširena istraga za ubistvo Ivanovića na još dve osobe se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.