Propušten konvoj Kfora

Izvor: Vesti-online.com, 14.Sep.2011, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propušten konvoj Kfora

Barikade koje su sinoć postavljene na dve lokacije u severnom delu Kosovske Mitrovice jutros su osvanule ojačane. Kfor najpre zaustavljen, a potom pušten.

Barikade na putu između Zvečana i Kosovske Mitrovice, kao i u blizini takozvanog istočnog mosta građani su postavili samoinicijativno a saobraćaj između Zvečana i Kosovske Mitrovice je obustavljen.

Konvoj od petnaestak vozila Kfora najpre je bio zaustavljen jutros oko 10 sati u Zvečanu. Jedan kamion i nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vozila preprečili su put konvoju Kfora oji je iz pravca Kosovske Mitrovice stigao do Zvečana. U konvoju Kfora pored oklopnih transportera su i džipovi kao i kamioni u kojima su vojnici iz Nemačkog kontigenta mirovnih snaga.

Oko 11 sati Srbi sa severa Kosova dozvolili su konvoju Kfora da krene ka bazi te misije kod Leposavića. Taj kontingent je i sinoć pokušao da dođe do krajnjeg severa Kosova, ali je bio zaustavljen.

Tokom noći je u blokadi i magistralni put Kosovska Mitrovica-Raška u mestu Rudare, gde je od ranije postavljena barikada, i gde se saobraćaj odvijao jednom kolovoznom trakom, koja je sinoć zatvorena.

U julu i avgustu, nakon što su specijalne jednice kosovske policije pokušale da preuzmu administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, u Kosovskoj Mitrovici nije bilo barikada.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.