Izvor: RTS, 07.Dec.2022, 12:58

Produženo važenje registracije vozila sa oznakama srpskih gradova sa KiM

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o posebnim uslovima važenja registracije motornih vozila koja imaju registarske oznake gradova i opština na području Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija. U saopštenju Vlade se navodi da je Uredba usvojena na jučerašnjoj sednici, kao i da danas stupa na snagu.
Usvajanjem Uredbe svim vozilima sa oznakama KM, PR, GL i imenima drugih srpskih gradova na području >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << AP Kosovo i Metohija biće produžena registracija od sada pa nadalje, saopštila je Vlada.

U saopštenju se dodaje da će ova vozila moći, kao i do sada, da se nesmetano kreću u saobraćaju, uz posedovanje obavezne polise osiguranja i dokaza o tehničkom pregledu vozila, ne starijem od godinu dana.
Vlada je odluku donela u skladu sa propisima o registraciji motornih vozila nadležnih organa Republike Srbije, kao i dogovorom postignutim u okviru dijaloga između Beograda i Prištine o sprečavanju eskalacije situacije i nastavku traganja za trajnim rešenjem po pitanju registarskih tablica motornih vozila na prostoru AP Kosovo i Metohija.
U saopštenju se navodi da je Vlada 6. decembra usvojila i Zaključak o usvajanju izveštaja o razgovorima koji su vođeni 23. novembra u Briselu sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini, uz posredovanje Evropske unije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Produženo važenje registracije vozila sa oznakama srpskih gradova sa KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2022

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o posebnim uslovima važenja registracije motornih vozila koja imaju registarske oznake gradova i opština na području Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija...Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, uredba je usvojena na jučerašnjoj sednici, a danas stupa na snagu...Usvajanjem...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Produženo važenje registracije vozila sa oznakama srpskih gradova sa KiM

Izvor: B92, 07.Dec.2022

Vlada Srbije usvojila je Uredbu na jučerašnjoj sednici, a danas stupa na snagu...Vlada Srbije usvojila je Uredbu o posebnim uslovima važenja registracije motornih vozila koja imaju registarske oznake gradova i opština na području Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija...Usvajanjem ove uredbe svim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.