Produžen pritvor Haradinaju i Gucatiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2021, 19:17

Produžen pritvor Haradinaju i Gucatiju

Specijalizovana veća Kosova sa sedištem u Hagu ponovo su za još dva meseca produžila pritvor predsedniku i potpredsedniku Udruženja ratnih veterana tzv OVK, Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju.

U odluci sudije za prethodni postupak Nikole Gijua koja je objavljena na sajtu Specijalizovanih veća, navodi se da i dalje stoje razlozi zbog kojih im je pritvor određen, a to su opasnost od bekstva, opstrukcija postupaka i ponavljanje krivičnih dela.

Sudija smatra i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nisu dovoljni ni dodatni uslovi, koje su optuženi predložili, da bi bili garancije za otklanjanje navedenih rizika.

Gucati i Haradinaj optuženi su za opstrukciju postupaka pred Specijalizovanim većima i obelodanjivanje identiteta svedoka i nalaze se u pritvoru u Hagu od hapšenja krajem septembra prošle godine.

Gucati je pred sudom negirao krivicu, dok je Haradinaj odbio da se uopšte o njoj izjasni jer, kako ne naveo, ne priznaje taj sud.

Oni su uhapšeni u 25. septembra prošle godine, a pritvor im je već dva puta produžavan - zbog postojanja opravdane sumnje da su zastrašivali svedoke i ometali procese pred Specijalizovanim većima sa sedištem u Hagu, kao i zbog opasnosti da će to nastaviti da čine ukoliko se nađu na slobodi, zatim zbog opasnosti od bekstva i da će ponoviti krivična dela.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Produžen pritvor Haradinaju i Gucatiju

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Apr.2021

HAG - Specijalizovana vijeća Kosova sa sjedištem u Hagu ponovo su za još dva mjeseca produžila pritvor predsedniku i potpredsedniku Udruženja ratnih veterana tzv OVK, Hisniju Gucatiju i Nasimu Haradinaju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

OSTAJU IZA REŠETAKA HAGA! Produžen pritvor Haradinaju i Gucatiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021

Sudija za prethodni postupak Nikola Giju produžio je pritvor Nasimu Haradinaju i Hisniju Gucatiju...Obojica se terete za krivična dela protiv sprovođenja pravde, i to za ometanje službenika u vršenju službenih dužnosti, za zastrašivanje svedoka, osvetu i kršenje tajnosti postupka...- Optužbe...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.