Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Mar.2016, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proces demarkacije granice CG i Kosova pozitivno ocjenjen

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore potvrđeno je našem radiju da je u Podgorici, krajem prošle sedmice, boravio tim eksperata koji je formirala kosovska predsjednica Atifete Jahjaga.

Oni su razgovarali sa Komisijom za određivanje graničnih prelaza Crne Gore i razmatrali dokumentaciju o razgraničenju sa Kosovom. Kako nam je saopštio Milan Paunović predsjednik Komisije za granicu, rezultati sastanka su pozitivni.

„Razlozi formiranja i mandat ove ad-hoc međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << komisije nije revidiranje potpisanog Sporazuma, niti razmatranje njegove suštine, već isključivo sagledavanje toka pregovaračkog procesa razgraničenja između Republike Kosovo i Crne Gore. Komisija je izvršila uvid u dokumentaciju, ovdje u Podgorici, a rezultat sastanka su pozitivne ocjene o cijelom procesu pregovaranja i zaključivanja Sporazuma o granici“, rekao je Paunović za RFE.

Trojica stručnjaka koje je okupila kosovska predsjednica Atifete Jahjaga su Flecher Burton iz SAD, Herbert Wilmes iz Njemačke i Fred Newton iz Velike Britanije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.